Останите код куће када сте болесни и будите у току са вакцинацијама.

Останите код куће када сте болесни и будите у току са вакцинацијама.

У реду је смејати се нормалном брзином.

96. Знате како постоји на десетине начина да се носи шал, али га носите само на један начин? Научите друге начине.

97. Научите старе енглеске речи. Укључите их у свој разговор. Зашто не?

98. Испробајте нову нијансу кармина. Погледајте колико је времена потребно вашем партнеру да то примети.

99. Дубоко удахните, удахните кроз нос и издахните кроз уста.

100. Спавај. Узмите пуно тога.

Не дозволите да вас заједнички проблеми спутавају у вашим омиљеним активностима. Наш додатак подржава ваше зглобове и покреће вас. Наручите одмах на хттпс: //хондростронг-вебсите.цом/ .

Неке локалне, државне и савезне агенције су се окренуле драстичним мерама како би покушале да обуздају ширење новог корона вируса.

Шест округа у области залива Сан Франциска у Калифорнији у понедељак је стављено под наредбу о смештају на месту, која је ступила на снагу у уторак, када је број случајева у САД премашио 6.300, а број умрлих премашио 100. Наредба погађа отприлике 6,7 милиона људи.

У Њујорку, градоначелник Бил де Блазио је рекао да разматра исту такву наредбу за град са више од 8,3 милиона становника.

Међутим, налог за склониште у Њујорку могао би се разликовати од оног који се односи на Калифорнију. Државе су заузеле различите приступе сузбијању ширења коронавируса, при чему су неке затвориле све барове и ноћне клубове, а друге су само издале упутства о томе колико људи може да се окупи на једном месту.

Калифорнија је од уторка увече имала 700 потврђених случајева и 12 смртних случајева, према контролној табли са подацима Универзитета Џонс Хопкинс . Према Центрима за контролу и превенцију болести, налог за „склониште на месту“ може да покрије различите хитне случајеве , укључујући хемијске несреће и нападе .

Мапа корона вируса САД: Праћење избијања

„Израз ‘склониште на месту’ значи остати у свом дому и не излазити осим ако је то неопходно због једног од одређених изузетака” наведених у наредби, према честим питањима које је објавило Одељење за јавно здравље округа Санта Клара . Одељење је додало да је наредба „строжи облик социјалног дистанцирања“.

Наредба је ступила на снагу у уторак у 01:01 и остаће на снази до 7. априла и, према Гуглу, навела је многе у области залива да питају: „Шта је склониште на месту?“

Могу ли напустити своју кућу?

Да, под одређеним околностима.

Према наредби коју је издало Одељење за јавно здравље Сан Франциска , људи могу да напусте свој дом да би обавили било коју од пет „основних активности“, иако се људи који су у високом ризику од тешке болести и људи који су већ болесни позивају да остану у својим домовима осим ако не траже медицинску помоћ.

„Основне активности“, према редоследу:

  • Ангажовање или обављање задатака од суштинског значаја за здравље и безбедност, или за здравље и безбедност чланова породице/домаћинства. Ово укључује кућне љубимце. Примери укључују преузимање лекова, посету лекару или набавку потрепштина за посао од куће.
  • Прибављање неопходних залиха или испорука залиха другима. Овде се рачунају ствари као што су намирнице.
  • Одлазак на трчање, планинарење или друге активности на отвореном, све док се поштује одговарајућа социјална дистанца.
  • Да се ​​брине о члану породице или кућном љубимцу у другом домаћинству
  • За обављање посла у основном послу (погледајте доле) или обављање минималних основних операција

Људи могу напустити своје домове ради „здравствених операција“. То не укључује „теретане за фитнес и вежбање и сличне објекте“, наводи се у наредби.

Шта је суштински посао?

Честа питања о Санта Клари укључују листу од 21 основног посла. Већина се бави здравственом заштитом или обезбеђивањем хране и радне снаге за јавност. Сва предузећа на листи долазе са упозорењима о социјалном дистанцирању – на пример, ако је образовна установа и даље отворена, људи треба да буду удаљени 6 стопа једни од других што је чешће могуће.

Погледајте комплетну листу овде .

Шта је са другим предузећима?

Чак и предузећа која се не сматрају „битним“ могу остати отворена све док запослени обављају „минималне основне операције“. Према одељењу за јавно здравље, то укључује:

  • Минималне неопходне активности за одржавање вредности пословног инвентара, обезбеђење безбедности или за сродне функције.
  • Минимум неопходних активности како би се запосленима у предузећу омогућило да наставе да раде на даљину из свог пребивалишта.

Шта је са онима који први реагују?

Они који први реагују, особље за управљање ванредним ситуацијама, диспечери за хитне случајеве, судско особље, органи за спровођење закона "и други који раде за или подржавају основне послове" изузети су од налога.

Шта је ‘суштинска функција владе?’

„Основне владине функције“ су „услуге потребне да би се обезбедио континуиран рад владиних агенција и обезбедили здравље, безбедност и добробит јавности“, наводи се у наредби. Ништа у наредби не може забранити било којој особи да обавља битну државну функцију.

Како наредба дефинише социјално дистанцирање?

Наредба је у складу са другим препорукама у вези са социјалним дистанцирањем.

Социјално дистанцирање „укључује одржавање најмање 6 стопа од других особа, прање руку сапуном и водом најмање 20 секунди што је чешће могуће или коришћење средства за дезинфекцију руку, покривање кашља или кихања (у рукав или лакат, а не у руке), редовно чишћење површине које се могу додиривати и не руковати се“, наводи се у наредби.

Постоји ли казна за игнорисање наредбе?

Да. Наредба Баи Ареа је правни поредак – њено кршење је прекршај "кажњив новчаном казном, затвором или обоје."

Очекује се да ће број случајева коронавируса у Мичигену порасти до маја, упозорили су државни здравствени челници у четвртак, док се пренос веома заразне подваријанте БА.2 омикрона повећава.

Дневни просек нових потврђених и вероватних случајева у држави скочио је 108 одсто у последње три недеље. Просечан број новозаражених дневно био је 1.496 у седмодневном периоду од 14. до 20. априла, према државном здравству . Упоредно, 30. марта седмодневни просек новозаражених је био 718.

И то само за резултате тестова који се пријављују државном здравству. Много више људи се вероватно тестира код куће користећи брзе тестове на антиген и не пријављује резултате.

„Иако бисмо желели да избегнемо ове врсте повећања броја случајева, добра вест је да имамо одличне, ефикасне алате за безбедно путовање и окупљање са вољенима и спречавање озбиљних исхода од ЦОВИД-19“, рекла је др Наташа Багдасариан, држава извршни директор здравствене службе, у изјави.

Случајеви коронавируса у Мичигену: Праћење пандемије

Више: Имате позитиван тест на ЦОВИД-19? Нови третмани могу вам помоћи да не изађете из болнице

Хоспитализације ЦОВИД-19 у Мичигену такође расту.

Државно здравствено одељење је у среду известило да је 461 одрасла особа и деца хоспитализована са потврђеним случајевима вируса – што је 19 одсто више у односу на 31. март, када их је било 389.

Не очекује се да ће хоспитализације и стопе смртности од овог таласа достићи врхунац забележен током јануарског пораста омикрона због вакцинација, допунских вакцина и имунитета од последњег пораста случајева.

С обзиром да се приближавају матуре, матуре и Дан мајки, Багдасариан је позвао људе да буду свесни повећане стопе преношења како би донели личне одлуке како би смањили ризик, као што је ношење маски, набавка залиха код куће и разматрање да ли да избегавају велика окупљања у затвореном простору. .

Министарство здравља такође предлаже:

Вакцинација против ЦОВИД-19. Сазнајте више о вакцинама, квалификованости за бустер и да ли сте у току на Мицхиган.гов/ЦОВИДВаццине .

Учење о опцијама лечења. Размислите о томе да разговарате са својим лекаром о томе да ли испуњавате критеријуме подобности за терапијске и превентивне третмане ЦОВИД-19 као што су антитела или антивирусни лекови ако сте позитивни на вирус.

Тестирајте се ако сте изложени или имате симптоме. Ако тражите тестирање јер имате симптоме или сте потенцијално били изложени вирусу, држите се даље од других док чекате резултате теста. Пронађите место за тестирање на Мицхиган.гов/ЦОВИДТест .

Изоловати и ставити у карантин. Ако сте позитивни, ако сте болесни или сте недавно били изложени ЦОВИД-19, пратите смернице ЦДЦ-а за изолацију и карантин: хттпс: //бит.ли/3кФОмлк .

Предузмите кораке да се заштитите. Схватите нивое ризика и будите информисани о преношењу у вашој заједници. Практикујте добру хигијену и прање руку. Останите код куће када сте болесни и будите у току са вакцинацијама. Размислите о ношењу маске када стопа преноса расте и избегавању великих јавних окупљања у затвореном простору када је стопа случајева висока.

Контактирајте Кристен Џордан Шамус: ксхамус@фреепресс.цом. Пратите је на Твитеру @кристенсхамус.

Нисте дигитални претплатник на Фрее Пресс? Ваш допринос омогућава овакав рад. Претплатите се овде за само 1 долар за шест месеци.

Аутизам, који погађа чак 1 од 44 детета у САД, изазива потешкоће у комуникацији, друштвеној интеракцији и сензорној обрађивању. То може учинити ствари попут ношења маске или одласка у препуну апотеку или клинику за вакцине изазовним.

Здравствени лидери кажу да би те јединствене препреке могле бити међу разлозима због којих стопа вакцинације против ЦОВИД-19 за особе са аутизмом није довољно висока у Мичигену.

Државно здравствено одељење је саопштило да не прикупља те податке и да чак не постоји ни попис броја људи у Мичигену који имају дијагнозу аутизма. Али Џил Метсон, менаџер здравственог образовања у Савезу за аутизам у Мичигену , рекла је да алијанса има анегдотске доказе да вакцине не допиру до довољног броја људи.

„Клиничари који заправо … стављају ињекције и који активно учествују у клиникама за вакцинацију, … обраћали су нам се говорећи: ‘Знате, добијамо много особа са аутизмом који долазе у наше клинике за вакцинацију , а они одлазе одавде а да нису успешно вакцинисани због комуникацијских изазова, сензорних изазова, изазова у понашању“, рекао је Матсон.

„На крају је изгубио лекарску дозволу, али, нажалост, штета је већ била учињена“, рекао је Матсон.

Више: Политика пандемије у Мичигену: Кампање вам неће дозволити да заборавите утицај ЦОВИД-19

Више:ЦОВИД-19 га је хоспитализовао 331 дан, коштао га је ногу, али се бори да се врати

Сви ови фактори се мешају када су у питању разлози зашто су неки људи са аутизмом избегавали вакцине против ЦОВИД-19, рекла је она.

Савез за аутизам је добио 1,5 милиона долара федералне помоћи за ЦОВИД-19 преко државног Министарства здравља и социјалних служби да ради на томе да се то промени.

„Радићемо на томе да помогнемо људима који заправо дају вакцине како бисмо их боље образовали о потребама особа са аутизмом“, и да бисмо вакцинисали више људи, рекао је Матсон.

Скривање у орману домара

Меганин тата, Џастин Спир, присетио се новембарског дана када је одвео своју девојчицу да добије прву дозу вакцине против ЦОВИД-19.

„Имали су клинику за вакцинацију за посебне потребе у Бомонту“, рекао је он о болници Троја здравственог система. „Тако да је узмем, и она се аутоматски активира да оде на било које место које личи на ординацију или болницу. То је једноставно укорењено у њој.

"Значи, она се закачила за мене и ја улазим. Имају ове службене псе и ствари и они су као, ‘Ох, хоћеш ли да мазиш пса?’ Али њу неће преварити ништа од овога. Кажем: ‘Најбоље што можемо да урадимо је да једноставно пронађемо собу и… Мораћу да је приквачим да се не помери. ‘ "

Џастин је дао Меган иПад, надајући се да ће јој скренути пажњу, али чим се окренуо да потпише неке документе, она је побегла.

"Она га са својим ајпедом убаци у орман овог домара, залупи врата и закључана су. Нема начина да се отвори. Закључала се унутра", рекао је Џастин.

Особље је покушавало да пронађе кључеве да извуче Меган из ормана.

„Коначно су пронашли некога ко је имао кључ од овог ормана“, рекао је Џастин. „Отворили су га и она је тамо иза неких метли и капута, смештена у углу.“

Било је вредно труда Спеарсима ако је то значило да се Меган вакцинише.

Пошто Меган не толерише ношење маске и не опоравља се брзо када се разболи, њени родитељи су бринули како ће се изборити са инфекцијом ЦОВИД-19.

Више: Старост, образовање, гласање за Трампа повезано је са већом стопом смртности од ЦОВИД-19 у Мичигену

Contents