A vakcina végzi a dolgát, hogy megvédje az embereket."

A vakcina végzi a dolgát, hogy megvédje az embereket."

Több oltás a legjobb módja ennek lassítására. Az állami adatok szerint az arizonaiak körülbelül 49%-a kapott legalább egy adag COVID-19-et hétfőig.

"Ami lassítja… az az, hogy sok átvitelre van szükség ahhoz, hogy sok mozgást lássunk. És jelenleg Arizonában szerencsére nem látunk sok átvitelt" – mondta LaBaer. "Ennél az alacsony átviteli sebességnél nehezebb lenne átvenni a Delta változatot. Csak figyelnünk kell."

Keresse fel a riportert a Stephanie.Innes@gannett.com címen vagy a 602-444-8369 telefonszámon. Kövesd őt a Twitteren @stephanieinnes .

Keresse fel a riportert az Alison.Steinbach@arizonarepublic.com címen vagy a 602-444-4282 telefonszámon. Kövesd őt a Twitteren @alisteinbach .

Az arizonai közegészségügyi szakértők egyre jobban aggódnak a delta-változat miatt, egy koronavírus-törzs miatt, amely valószínűleg fertőzőbb, és egyre nagyobb lendületet kap a be nem oltott emberek körében.

Egyesek azt javasolják, hogy nyilvános helyeken zárt térben viseljenek maszkot, függetlenül attól, hogy beoltották-e őket, hogy lassítsák a terjedést.

Az arizonai székhelyű Translational Genomics Research Institute szerdáig 114 ismert esetet azonosított a SARS-CoV-2 vírus COVID-19-et okozó delta-variánsában. Ez több a június 21-i 49 esethez képest a nonprofit szervezet szekvenálási irányítópultja szerint. De az összes esetből csak egy minta kerül sorba, és a folyamat eltart egy ideig, így valószínűleg több eset is van.

A Navajo Nation pénteken megerősítette a delta-változat első esetét. Jonathan Nez, a törzs elnöke nyilatkozatában kijelentette, hogy a megerősítés újabb okot ad arra, hogy miért kell a beoltatlan törzstagoknak azonnal megkeresniük a COVID-19 vakcinát, és miért kell a tagoknak továbbra is maszkot viselniük nyilvánosan. A navajo nemzet Arizona, Utah és Új-Mexikó egyes részeit foglalja magában.

„Fontos, hogy az emberek tudják, hogy itt, Arizonában létezik a delta változat. Az állam minden részén azonosítottuk” – mondta Dr. Cara Christ, az állam egészségügyi igazgatója. „A megelőzés legjobb formája a COVID-19 elleni védőoltás – teljes körűen beoltva.”

Dr. Marjorie Bessel, a phoenix-i székhelyű Banner Health, Arizona legnagyobb egészségügyi rendszerének klinikai igazgatója elmondta: "A COVID-betegek túlnyomó többsége, akik kórházba kerülnek a rendszerünkben, nem oltottak."

A Welltone hivatalos webhelye az Ön kapuja a magas vérnyomástól mentes élethez.

A COVID-19 delta-változata nagyon átterjed a be nem oltott emberek között, és Arizona beoltottsági aránya az országos átlagot követi, ami „sebezhetőségi zsebeket” hagy a hatékony delta-változat számára, hogy „menjen, és pusztítson ezekben a veszélyeztetett betegekben” – mondta Bessel.

A delta változat néhány héten belül a domináns törzsgé válhat Arizonában – mondta Dr. Joshua LaBaer, ​​az Arizonai Állami Egyetem Biodesign Intézetének igazgatója egy szerdai sajtótájékoztatón. Azt mondta, hogy a delta jobban átvihető, fiatalabbakat érint, és bizonyos bizonyítékok arra utalnak, hogy súlyosabb betegséget is okozhat.

„Oltást kaphat – ez messze a legjobb dolog, amit tehet, hogy megvédje magát az összes változat ellen” – mondta LaBaer.

Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja becslése szerint a delta-változat minden 4 új COVID-19-esetből körülbelül 1-et okozhat az Egyesült Államokban, ez az arány több mint kétszeresére nőtt az előző kéthetes időszakhoz képest.

A genomszekvenálás eredményei szerint a variáns az elmúlt néhány hétben növekedett Arizonában.

Segítség keresése: Otthoni COVID-19 oltásra van szüksége? Kell egy fuvar? A fiatalok segítik az idősek beoltását

A nagyobb kockázatnak kitett, nem oltott emberek

A szekvenálási eredmények alapján az arizonai delta-variáns leginkább a be nem oltott embereket érinti – mondta Christ.

„Azok a területek, ahol alacsonyabb az oltási arány, érzékenyebbek lesznek a delta-változatra. Ez jobban átvihető, mint a többi változat, amelyet láttunk, vagy a COVID-19 általában, és valóban hatással van a be nem oltott egyénekre” – mondta.

„Ezért mindenkit arra biztatunk, hogy oltassa be magát, mert ezek az egyének nagymértékben ki vannak téve a COVID-19 delta-változatának megszerzésének.”

Az államban az összes ismert delta-variáns eset körülbelül 45%-a 20 és 44 év közötti embereknél fordult elő, mondta Christ, valószínűleg azért, mert ebben a korcsoportban alacsonyabb az általános oltási arány, másrészt azért, mert általában szociálisak. Arizonában a 20-44 évesek körülbelül 46%-a kapott legalább egy adag oltást, szemben a 45-64 évesek körülbelül 63%-ával és a 65 évnél idősebbek 86%-ával.

Bessel elmondta, hogy a Banner Health kórházban kezelt COVID-19-betegei nagyrészt nem oltottak, ami azt mutatja, hogy az oltott emberek számára a vakcina teszi a dolgát.

"Elsődleges szerepe, a vakcinának az, hogy megakadályozza az emberek halálát, és megakadályozza, hogy az emberek kritikusan és súlyosan megbetegedjenek" – mondta. "A vakcina végzi a dolgát, hogy megvédje az embereket."

Azt mondta, a Banner Health nem észlelt a közelmúltban a kórházi kezelések számának ugrását, de ez változhat a delta változattal.

"Ez egyben lehetőség számunkra, hogy megakadályozzuk, hogy ez megtörténjen" – mondta. "Ha több embert be tudunk oltani, mérsékelhetjük ezt… Minden nap, amikor vársz (az oltásra), egy újabb nap, amikor veszélyben vagy."

Dr. Michael White, a phoenix-i Valleywise Health klinikai igazgatója elmondta, hogy aggódik amiatt, hogy mivel az állam lakosságának fele még mindig nincs beoltva a COVID-19 ellen, a kórházakban megnövekedhet azoknak a száma, akiket fel kell venni, mert rosszul vagyok a delta változattól.

A Public Health England egyik tanulmánya megállapította, hogy a Pfizer vakcina két adagja 88%-ban hatékony a delta-változatból származó tünetekkel járó betegség ellen. Már egy adag után 33%-os volt a hatásosság. A Moderna a Pfizerhez hasonló típusú vakcina.

Még nem sok információ látott napvilágot a Johnson & Johnson vakcináról és a delta változatról, de Christ azt mondta, hogy valószínűleg bizonyos szintű védelmet nyújt.

Gyorsan: Az arizonai kongresszus tagjai, egészségügyi tisztviselők azt akarják, hogy a lejáró COVID-19 vakcinák a mexikói Sonorába kerüljenek

A legjobb védelem jelenleg egy mRNS-oltással (Pfizer vagy Moderna) történő teljes beoltás – mondta Christ. Teljesen beoltva azt jelenti, hogy a második adagtól számított két hét eltelt. Ha az emberek nem biztosak abban, hogy megkapják a második adagot, az Egészségügyi Minisztérium azt javasolja, hogy kapják meg az egyadagos J&J vakcinát.

"Mivel a delta jelen van Arizonában, tudjuk, hogy a jelenlét csak tovább fog növekedni, ezért itt az ideje, hogy mindenki elkezdje beoltani magát."

LaBaer szerint azok az emberek, akiket az Egyesült Államokban jóváhagyott három vakcina bármelyikével beoltottak, sokkal kisebb valószínűséggel fertőződnek meg a delta-változattal.

"Ennek a változatnak az elterjedését úgy akadályozhatja meg, ha beoltja magát" – mondta, kifejtve, hogy minél nagyobb a vírus terjedése a közösségben, annál nagyobb az esélye annak, hogy új változatok jelenjenek meg, amelyek közül néhány vakcinarezisztens vagy erősen fertőző lehet. .

A CDC adatai szerint a 12 éves és idősebb arizonaiak körülbelül 58%-a (a jelenleg jogosultak) kapott legalább egy adag vakcinát keddig, míg a 12 éves és idősebb amerikaiak körülbelül 63%-a.

Maszkok bent? Egyes szakértők ezeket ajánlják

A delta láthatóan magasabb fertőzőképességének fényében egyes közegészségügyi adatok és ügynökségek továbbra is a maszkviselést bátorítják.

Arizona ragaszkodik jelenlegi ajánlásaihoz.

Krisztus azt mondta, hogy a be nem oltott embereknek továbbra is maszkot kell viselniük nyilvános helyen, különösen akkor, ha olyan emberek közelében tartózkodnak, akikkel nem élnek együtt, vagy akiknek nem ismerik az oltottsági állapotát.

A beoltott emberek maszkok és távolságtartás nélkül térhetnek vissza normál tevékenységükhöz – mondta Christ, hozzátéve, hogy az Egészségügyi Minisztérium követi a CDC irányelveit. A CDC továbbra is fenntartja májusi tanácsát, és továbbra is azt állítja, hogy a teljesen beoltott emberek maszk és fizikai távolságtartás nélkül folytathatják tevékenységüket bent és a szabadban, kivéve, ha a helyi helyeken szigorúbb szabályok vonatkoznak.

Az Egészségügyi Világszervezet a múlt héten még a teljesen beoltott embereket is arra szólította fel, hogy viseljenek maszkot zárt térben, és gyakorolják a társadalmi távolságtartást, hogy elkerüljék a delta-változat fertőzését.

A Los Angeles megyei közegészségügyi osztály hétfőn azt javasolta , hogy nyilvános helyeken mindenki viseljen maszkot zárt térben – függetlenül attól, hogy beoltották-e – a delta-változat növekvő terjedése miatt. Los Angeles megyei tisztviselői szerint a megyében a közelmúltban szekvenált változatok közel fele a delta változat volt.

A részleg arra ösztönzi az embereket, hogy összpontosítsanak a "maximális védelemre", amíg jobban meg nem értik, hogyan terjed a delta-változat, és kikre van hatással.

"Úgy tűnik, hogy a teljesen beoltott emberek jól védettek a Delta-változatok által okozott fertőzésekkel szemben, azonban azok, akik csak egy adag Pfizer- vagy Moderna-oltást kaptak, nem olyan jól védettek" – írták közleményükben a Los Angeles megyei egészségügyi tisztviselők. "A teljesen beoltott embereknél azonosított COVID-19 fertőzések kisebb száma enyhe betegség volt."

Elizabeth Jacobs, az Arizonai Egyetem epidemiológusa és közegészségügyi professzora elmondta, hogy egyetért a WHO-nak a beltéri maszkolás folytatására vonatkozó iránymutatásával.

"Úgy gondolom, hogy továbbra is beltérben kellene maszkolni; valójában soha nem gondoltam volna, hogy abba kellett volna hagynunk" – írta Jacobs egy e-mailben. – A szellőztetés miatt a szabadban sokkal kisebb probléma, de személy szerint mégsem mennék el szabadtéri koncertre vagy egyéb tömeges összejövetelre.

Az Egyesült Államokban a teljes lakosság 54,9%-a és az amerikai felnőttek 67,1%-a kapott legalább egy adag vakcinát, és a teljes lakosság 47%-a teljesen be van oltva. Hétfőig az arizonai lakosság 49,8%-a kapott legalább egy adag vakcinát, és 44,1%-a teljesen be van oltva.

A Fehér Háznak nincs egyszerű megoldása.

„Átlátható leszek, és azt mondom, hogy ez egy kemény dió” – mondta Sujeet Rao, a Fehér Ház COVID-19-reagáló csoportjának vezető politikai tanácsadója a csütörtöki ülésen. „Ez kihívás volt és az is marad. Ezen pedig minden nap azon dolgozunk, hogy új stratégiákat találjunk ki a (fiatalok) elérésére.”

Delta változat: Arizonában van. Íme, ez mit jelent

Josh Dickson, a hitvallásért felelős vezető tanácsadó elmondta, hogy a Fehér Ház az „iskolába való visszatérést és más nagy pillanatokat” célozza meg, hogy elérje a fiatal felnőtteket.

„Igyekszünk felvilágosítani az embereket a hosszú COVID-járványról és számos olyan dologról, amelyekről azt látjuk, hogy az embereknél magasabb a prevalencia” – mondta Dickson.

Hogyan lehet elérni a fiatal felnőtteket?

A Fehér Ház ülésén Arizona vezetői tanácskoztak arról, hogyan lehetne növelni az oltási arányt.

Robin Reid, az Arizonai Fekete Kamara elnöke és vezérigazgatója szerint hasznos lehet, ha „aki népszerű egy adott csoporton belül”, az oltásokról szóló közszolgálati közlemény házigazdája lehet a népszerű közösségi média platformokon, például a Twitteren vagy az Instagramon.

„Azt hiszem, ha megpróbálunk valami ilyesmit csinálni, és ott találkozni velük, ahol vannak, azzal jobb részvételt érhetünk el a fiatalok körében” – mondta Reid.

Néhány hónappal ezelőtt az Arizonai Fekete Kamara közvetlen partneri kapcsolatot létesített a HeroZona Alapítvánnyal, amely olyan szervezetekkel működik együtt, amelyek COVID-19 elleni oltóanyagokat és tesztelést kínálnak változatos, rosszul ellátott közösségekben, valamint a Lyfttel, a telekocsi alkalmazással. Lyft 30 000 dollárt adott a HeroZona Alapítványnak, hogy az arizonaiak tesztelést vagy védőoltást kaphassanak.

„Sokan nem tudják, hogy Phoenixben a Lyft túrák 90%-a alacsony jövedelmű területen kezdődik vagy végződik, ahol a kisebbségi közösségek jobban laknak” – mondta Reid. „Ezt felismerve Lyft fontosnak tartotta annak biztosítását, hogy az emberek legalább közlekedést kapjanak, és ismét el tudjuk távolítani az emberek beoltásának akadályait. Úgy érzem, ez mindannyiunknak kötelessége.”

Debbie Davis, az Arizona Partnership for Immunization ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a partnerség közel áll egy olyan eszköz elindításához, amely lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy „túllépjenek az emberek pop-up klinikákra való eljuttatásán”.

„Ez (az eszköz) megmutatja nekik, hogy a közösségükben hol vannak azok a helyek, ahová bemehetnek oltást kapni” – mondta Davis. „Tehát meg kell adni nekik ezt a további lépést. A programot úgy alakítjuk ki, hogy hordozható legyen egy kézi eszközön, és ahol olyan információkat hagyhatunk magunk mögött, amelyek segítenek az embereknek a védőoltás tényleges elvégzésében.”

Contents