Christopher’s Hospital for Children, ambele din Philadelphia.

Christopher’s Hospital for Children, ambele din Philadelphia.

Mai mult: Caz de coronavirus din „varianta Braziliei” confirmat în Iowa, care are și 223 de cazuri de „varianta Regatului Unit”

Nick Coltrain este un reporter politic și de date pentru Registru. Contactați-l la ncoltrain@registermedia.com sau la 515-284-8361.

Un judecător a blocat guvernul federal să pună în aplicare un mandat de vaccin COVID-19 pentru lucrătorii din domeniul sănătății din Iowa și alte nouă state.

Matthew Schelp, un judecător de district din Missouri, a decis luni că Centrele federale pentru servicii Medicare și Medicaid nu au autoritatea de a ordona spitalelor, caselor de bătrâni și altor furnizori de servicii medicale să-și vaccineze toți lucrătorii.

„Cu adevărat, impactul acestui mandat depășește cu mult COVID”, a scris judecătorul. „CMS încearcă să depășească o zonă de autoritate tradițională a statului prin impunerea unei cereri fără precedent de a dicta la nivel federal deciziile medicale private ale milioane de americani”.

Schelp a acordat o ordonanță preliminară, care fusese solicitată de Iowa, Missouri și alte opt state. Ordinul său blochează un plan al guvernului federal de a refuza finanțarea Medicare și Medicaid furnizorilor de asistență medicală care nu au impus vaccinarea împotriva COVID pentru angajații lor până pe 4 ianuarie.

Anterior: Sondaj din Iowa: 52% dintre locuitori din Iowa susțin legea statului care garantează derogări de la mandatele de vaccinare COVID

Multe spitale din Iowa și unele case de bătrâni au invocat mandate de vaccinare ca o modalitate de a proteja pacienții și rezidenții de a fi infectați cu coronavirus transportat de angajați. Regula federală ar cere tuturor furnizorilor de servicii medicale să aibă astfel de mandate.

Guvernatorul Iowa Kim Reynolds s-a alăturat proceselor multi-state împotriva unor astfel de cerințe federale de vaccinare, inclusiv pentru angajatorii din domeniul sănătății.

Guvernatorul republican a aplaudat luni decizia judecătorului. „Cred că vaccinul este cea mai bună apărare împotriva COVID-19, dar, de asemenea, cred cu fermitate în dreptul locuitorilor din Iowan de a lua decizii de îngrijire a sănătății pe baza a ceea ce este mai bine pentru ei și familiile lor și rămân angajat să protejez aceste libertăți”, a spus ea. într-o declarație emisă de biroul ei. „Președintele Biden ar trebui să facă același lucru”.

Willett a spus că grupul său dorește ca guvernul federal să renunțe la mandatul de vaccinare, „și, în schimb, să își reorienteze eforturile pe asistarea furnizorilor de asistență medicală în eforturile de vaccinare prin alocarea de resurse și asistență tehnică, nu pedepse de reglementare”.

El a spus că aproximativ 73% dintre lucrătorii azilului de bătrâni din Iowa au fost complet vaccinați împotriva coronavirusului. El a spus că doar câteva case de bătrâni din Iowa necesită astfel de vaccinări.

Multe spitale din Iowa, inclusiv toate cele opt din zona Des Moines, au invocat mandate de vaccinare pentru muncitori în această toamnă. Aceste mandate permit scutiri din motive religioase și medicale specificate. Liderii spitalelor au spus că majoritatea angajaților lor s-au conformat.

Unii angajatori din domeniul sănătății s-au îngrijorat că, dacă ar respecta legea statului, s-ar confrunta cu sancțiuni federale, cum ar fi reținerea de milioane de dolari în bani Medicare și Medicaid.

Centrele federale pentru servicii Medicare și Medicaid au lansat luni seară o declarație în care a spus că agenția revizuiește hotărârea judecătorului. Declarația a apărat mandatul.

„Cerința de vaccinare pentru lucrătorii din domeniul sănătății abordează riscul ca personalul medical nevaccinat pentru siguranța pacienților și oferă stabilitate și uniformitate în sistemul de sănătate al națiunii”, se arată în comunicat.

Reynolds s-a alăturat la trei procese diferite pentru a bloca impulsul administrației Biden de vaccinare. Celelalte procese vizează un mandat pentru marii angajatori și contractori federali.

Tony Leys acoperă îngrijirea sănătății pentru Registrul. Contactați-l la tleys@registermedia.com sau la 515-284-8449.

Injecțiile de rapel COVID-19 vor fi în curând disponibile oricărui adult care dorește unul.

Un grup consultativ de experți a votat în unanimitate vineri pentru a sprijini creșterea disponibilității vaccinurilor de rapel și a spus că persoanele de peste 50 de ani, mulți dintre care au afecțiuni medicale care le pun la un risc suplimentar de COVID-19 sever, ar trebui să primească o vaccinare suplimentară. Comitetul a petrecut trei ore examinând datele de siguranță și luând în considerare beneficiile pe care le-ar avea vaccinurile de rapel în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, Dr. Rochelle Walensky, și-a aprobat rapid deciziile, făcându-le politică federală.

„După o evaluare științifică critică, decizia unanimă de astăzi a luat în considerare cu atenție starea actuală a pandemiei, cele mai recente date privind eficacitatea vaccinului de-a lungul timpului și revizuirea datelor de siguranță de la persoanele care au primit deja o serie de vaccin primar COVID-19 și un rapel”, a spus ea. într-o declarație pregătită. „Pe baza dovezilor convingătoare, toți adulții peste 18 ani ar trebui să aibă acum acces echitabil la o doză de rapel COVID-19”.

Vineri mai devreme, Food and Drug Administration a eliminat limitele privind cine putea primi vaccinuri de rapel.

Rămâneți conectat: Abonați-vă la Coronavirus Watch, actualizarea zilnică despre toate lucrurile legate de COVID-19 în SUA

Fotografiile Moderna și Pfizer-BioNTech, care au fost disponibile unui grup selectat de ceva timp, ar trebui să fie imediat disponibile oricărui adult care a avut injecțiile inițiale cu cel puțin șase luni în urmă.

Persoanele care au primit vaccinul Johnson & Johnson în doză unică au fost deja încurajate să primească o injecție de rapel în ultimele două luni după doza inițială pentru a-și aduce protecția la același nivel cu cei care au primit vaccinurile în două doze de la Pfizer-BioNTech sau Moderna.

Este permisă amestecarea și potrivirea mărcilor de vaccinuri.

Injecțiile de rapel J&J și Pfizer-BioNTech sunt identice cu vaccinurile inițiale, în timp ce Moderna a decis că un rapel de jumătate de doză ar fi la fel de protector și ar duce la mai puține efecte secundare.

Vaccinurile inițiale fac încă o treabă excelentă de protecție împotriva bolilor severe și a spitalizării, în special a tinerilor sănătoși. Dar eficacitatea lor împotriva oricărei infecții începe să se estompeze la aproximativ șase luni. Boostingul aduce nivelul de protecție înapoi peste 90%, arată datele Pfizer-BioNTech .

De asemenea, vaccinurile de rapel pe scară largă ar trebui să contribuie la reducerea transmiterii virusului. Deși s-a demonstrat că vaccinurile reduc infecțiozitatea cuiva doar pentru o perioadă scurtă, acest lucru poate fi suficient pentru a trece de sezonul sărbătorilor și cea mai rece parte a iernii, când riscul pentru mai multe cazuri de COVID-19 este cel mai mare, au spus oficialii.

maasalong-official.top

Deși boosterele au fost disponibile pentru o populație limitată de o perioadă, doar aproximativ 16% dintre cei eligibili pentru injecțiile suplimentare le-au primit până acum. Unele state au permis deja amplificatoare pentru toți adulții.

Când se va vaccina toată lumea împotriva COVID-19? Iată cum decurge lansarea vaccinului

Membrii comitetului au spus că speră că slăbirea restricțiilor va reduce confuzia cu privire la cine este eligibil și va încuraja mai mulți oameni să primească o șansă suplimentară.

În Israel, unde aproximativ 4 milioane de oameni au primit rapeluri, au fost observate mai puține efecte secundare după a treia doză decât a doua. Acest lucru a fost valabil și pentru o afectare secundară rară numită miocardită, în care mușchiul inimii devine inflamat.

În general, membrii comitetului au spus că datele i-au convins că amplificatoarele ar trebui să fie disponibile pentru toată lumea.

„Este rezonabil pentru noi să facilităm ca o persoană să poată alege beneficiul versus riscul”, a spus membrul comitetului dr. Sarah Long, expert în boli infecțioase pediatrice la Colegiul de Medicină al Universității Drexel și Spitalul St. Christopher pentru copii, ambele în Philadelphia.

Comitetul a decis că toți cei peste 50 de ani „ar trebui” să primească un rapel, în loc să le permită pur și simplu în acea grupă de vârstă. De asemenea, ei au recomandat ca oricine care locuiește într-o unitate de îngrijire pe termen lung, indiferent de vârstă, să primească un rapel.

Urmărirea distribuției vaccinului COVID-19 în funcție de stat: Câți oameni au fost vaccinați în SUA?

Toți ceilalți adulți „poate” să primească rapel la cel puțin șase luni după vaccinurile anterioare, a decis Comitetul consultativ pentru practicile de imunizare.

Datele arată că riscul de boală gravă crește odată cu vârsta , deși toate grupele de vârstă sunt vulnerabile la infecția cu COVID-19.

Tinerii pot fi chiar mai vulnerabili, arată datele CDC. Într-o analiză prezentată comitetului, între 50 și 80 de adulți sub 30 de ani ar trebui să primească vaccinuri de rapel pentru a preveni o infecție cu COVID-19, comparativ cu 85 până la 135 dintre cei mai în vârstă adulți.

La începutul acestei toamne, comitetul a limitat rapelurile la cei cu cel mai mare risc de infecție sau de COVID-19 sever.

Datele israeliene au arătat că disponibilitatea pe scară largă a injecțiilor de rapel a contribuit la scăderea ratelor de infecție în creștere în această vară și toamnă.

Ratele de infectare din SUA au scăzut substanțial în septembrie și octombrie, dar au crescut din nou în ultimele trei săptămâni. De asemenea, cazurile cresc substanțial în mare parte din Europa.

Membrii comitetului și oficialii CDC au spus că sunt îngrijorați de ratele de infecție din Statele Unite, deoarece familiile se adună de sărbători și oamenii petrec mai mult timp în interior, pe vremea mai rece.

Ei au subliniat, de asemenea, că protejarea persoanelor nevaccinate va face mai mult pentru a lupta împotriva pandemiei decât oferirea de vaccinuri de rapel. Persoanele nevaccinate reprezintă în continuare marea majoritate a celor spitalizați cu COVID-19, arată datele.

Administrația Biden a pre-achizitionat deja suficiente doze pentru a oferi amplificatoare gratuite oricui se califică. Aceste doze ar trebui să fie disponibile pe scară largă imediat în farmacii și clinici din întreaga țară.

Contactați-vă pe Karen Weintraub la kweintraub@usatoday.com.

Acoperirea sănătății și siguranței pacienților la USA TODAY este posibilă parțial printr-un grant de la Fundația Masimo pentru Etică, Inovare și Concurență în domeniul sănătății. Fundația Masimo nu oferă contribuții editoriale.

Numărul de cazuri noi raportate de COVID-19 a crescut din nou în această săptămână, conform datelor comunicate de miercuri de la Departamentul de Sănătate Publică din Iowa, cu o zi înainte de Ziua Recunoștinței.

Statul a raportat 10.643 de cazuri noi în ultimele șapte zile, devenind a patra săptămână de la începutul lunii ianuarie pentru a depăși 10.000 de cazuri raportate și prima săptămână care s-a întâmplat de la sfârșitul lunii septembrie.

În medie, statul a raportat 1.520 de cazuri noi pe zi în ultima săptămână. Adică mai mult de o nouă infecție în fiecare minut.

Noile decese cauzate de COVID-19, care durează de obicei câteva săptămâni pentru a fi raportate public, au scăzut față de săptămâna anterioară în actualizarea de miercuri. Statul a raportat 86 de noi decese care datează de la începutul lunii septembrie, pentru un total de 7.354 de la începutul pandemiei.

Spitalizările din cauza COVID-19 au crescut din nou, cu 623 de Iowani spitalizați cu această boală – cu 79 mai multe decât săptămâna trecută și cu doar 15 mai puțin decât vârful din 2021 stabilit în septembrie.

Numărul tot mai mare de spitalizări cu COVID-19, împreună cu o creștere a cazurilor de gripă, a avertizat oficialii spitalului că sistemul de sănătate ar putea fi tensionat dacă locuitorii din Iowan nu își iau măsuri de precauție suplimentare.

Și înainte de Ziua Recunoștinței, experții în sănătate avertizează că locuitorii din Iowan ar trebui să ia în continuare măsuri preventive împotriva COVID-19, inclusiv purtarea măștilor și distanțarea socială în spațiile publice interioare și limitarea adunărilor în timpul sărbătorilor.

Pentru abonați: revenirea rapidă a lui COVID în Iowa îi face pe experți în sănătate care solicită mici adunări de Ziua Recunoștinței

Guvernatorul Iowa, Kim Reynolds, a remarcat marți că, deși se apropie de vârful din 2021, numărul de spitalizări pentru COVID-19 este încă mai mic decât în ​​urmă cu un an.

Vinerea trecută, Food and Drug Administration a autorizat doze de rapel pentru toți adulții care au primit vaccinurile inițiale cu cel puțin șase luni în urmă (sau două luni pentru vaccinul Johnson & Johnson).

Citiți mai multe despre COVID-19 în Iowa:

 • Spitalul din Iowa avertizează asupra stresului forței de muncă în cazul în care gripa se lovește în timpul creșterii COVID-19
 • Este sigur să vă adunați de Ziua Recunoștinței? Această hartă măsoară riscul COVID
 • Cum își propune un program din Iowa să ajute cu numărul de sănătate mintală cauzat de COVID

Cele mai recente numere COVID-19 din Iowa

Cele mai recente date, miercuri, 24 noiembrie, la ora 11:00, comparativ cu miercurea precedentă.

 • Cazuri confirmate: 519.894, o creștere cu 10.643
 • Decese: 7.354, o creștere cu 86
 • Total testat: 2.182.682
 • Total recuperat: 478.991
 • Rata de pozitivitate pe 14 zile la nivel de stat: 10,4%

Câți iowani sunt internați în spital cu COVID-19?

 • Spitalizări: 623, față de 544 în urmă cu o săptămână
 • Pacienți în UTI: 146, în creștere de la 123
 • Pacienți cu ventilatoare: 67, în creștere de la 57

Câți oameni din județele Polk și Dallas sunt vaccinați?

În județul Polk, 291.597 (59%) rezidenți sunt complet vaccinați, o creștere de 1.682 (0,3 puncte procentuale) față de săptămâna trecută.

Contents