Vlakna apsorbiraju i uklanja masnoću i kalorije, te pojačava metabolizam.

Vlakna apsorbiraju i uklanja masnoću i kalorije, te pojačava metabolizam.

Kad sam započeo svoju privatnu praksu, usredotočen je na liječenje bolesnika s kliničkim stanjima kroz prehrambenu intervenciju, konkretno bolesnike s dijabetesom i kardiovaskularnim bolestima. Moj je posao bio stvoriti planove za obrok koji će smanjiti njihov kolesterol ili, u slučaju dijabetičara, pomoći u upravljanju razinom šećera u krvi. Obje populacije pacijenata dobile su dijetu s visokim vlaknima zbog sposobnosti vlakana da snizi kolesterol i upravlja razinom glukoze u krvi. Jednom na prehrani, zdravlje mojih pacijenata poboljšalo se, ali također su izgubili težinu – na sve strane. Moji klijenti i dalje su živjeli svoj normalan život – ručajući u svojim omiljenim restoranima, jeli ugljikohidrate i pili alkohol. Prijatelji i njihovi kolege primijetili su i počeli pozivati, tražeći da se stave na istu prehranu, ali radi prednosti mršavljenja. To je bilo rođenje prehrane F-faktora, a praksa i program nastavili su rasti odatle.

Koji su glavni principi prehrane F-faktora?

na njemu Core, F-faktor je dijeta s visokim vlaknima. Vlakna se dodaju u prehranu kako bi se stvorilo gubitak i održavanje kilograma. Ovo razdvaja F-faktor i postavlja F-faktorske dijete za uspjeh.

Većina dijeta temelji se na propustu-izostavljaju određenu hranu, poput ugljikohidrata ili masti ili načina života, poput večere ili pijenja , ostavljajući dijelove da se osjećaju gladnim, uskraćenim i nezadovoljnim.

Program F-faktora, s druge strane, temelji se na dodavanju, dodajete vlakna u svoju prehranu kako biste izgubili kilograme, tako da takvi osjećaji uskraćivanja i poricanja , koji se često nose dijeta, ne doživljavaju-to je ono što program čini tako oslobađajućim i održivim.

f-faktor je dizajniran tako da se neprimjetno uklopi u život ljudi kako bi se mogli pridržavati plana i Plan postaje njihov novi testoy gdje kupiti Sljedeći normalan.

na F-faktoru, možete jesti ugljikohidrate, večerati i piti alkohol od prvog dana, provesti manje vremena u teretani i jesti redovne obroke (doručak, ručak, zalogaj, večera , i desert) – i još uvijek gube kilograme. Ovi ravnatelji uistinu čine ga oslobađajući plan.

iz dana u dan, dijeta F-faktora uključuje jesti 4 obroka dnevno-blagajne, ručak, zalogaj i večeru-i kombiniranje vlakana i proteina pri svakom obroku.

Otkrivate li da je ovaj program pomogao ljudima da postignu zdraviju prehranu?

Apsolutno, dijeta F-faktora pomaže ljudima da postanu zdraviji i poboljšaju njihov odnos s hranom. Kao registrirani dijetetičar, klinički obučen u anatomiji, fiziologiji, biokemiji itd., Prije svega sam odgovoran svojim klijentima kako bih osigurao da su zdravi. Doživljeni gubitak težine je dobrodošli nusproizvod.

Uz spomenuto, F-faktor mijenja ono što znači “biti na prehrani” i postavlja novi presedan za zdrav život. Budući da većina prehrane nije održiva, ni gubitak kilograma koji se može dogoditi neće biti održiv. U stvarnosti, privremena rješenja jednaka privremenim rezultatima. Samo trajne promjene mogu dovesti do trajnog gubitka kilograma, a F-faktor je osmišljen kako bi stvorio trajne promjene s održivim prehrambenim modifikacijama, a time i trajni gubitak kilograma.

Koji su neki od vaših najboljih savjeta za pomoć ljudima da uđu na Pravi put do zdrave prehrane?

vlakana i proteina pri svakom obroku čine gubitak kilograma bez velike stvari -Klinički dokazi pokazuju da vlakna i protein imaju veliku korist od sitosti u prehrani pod kontrolom kalorija i u težini Smanjenje. Posebno je ključan za uspjeh na F-faktornoj prehrani, jer vam omogućava da jedete ugljikohidrate potrebne za energiju bez dobivanja na težini. Vlakna je nula kalorijski, ne probavljivi dio ugljikohidrata koji dodaje masu hrani. Vlakna apsorbiraju i uklanja masnoću i kalorije te pojačava metabolizam. Kombinacija vlakana i proteina drži vas punim, najduže vrijeme, na najmanje kalorija. Što se osjećate nakon obroka, manje je vjerojatnost da ćete prejesti na sljedećem obroku; I, dakle, što ćete vjerojatnije biti smršavjeti. Jedite obroke – doručak, ručak, užinu i večeru – da metabolizam ostane – kad je vaše tijelo lišeno hranom dugim satima između više sati između Obroci, počinje očuvati gorivo i sagorijevati manje kalorija kako bi se zaštitio od izgladnjelog. Vaš metabolizam usporava, stoga inhibira gubitak težine usprkos smanjenom unosu kalorija. Također, razina šećera u krvi počinje padati u roku od dva sata od prehrane, što može pokrenuti žudnju i žudnju za hranom. Jump Start svoj metabolizam jedući doručak – preskakanje doručka usporava metabolizam, što inhibira napore mršavljenja. Studije pokazuju da jederi za doručak tijekom dana učinkovitije sagorijevaju kalorije i vjerojatnije je da će biti tanji od jela koji nisu bezbrižnih. Dijeta zbog velike količine dijeta F-faktora koji konzumiraju…, a vlakna su potrebna voda da bi radila svoju magiju. Kad se vlakna kombiniraju s vodom, to tvori meki gel, što dovodi do čvrstih stolica i omogućava jednostavnu defekaciju. S druge strane, ako jedete puno vlakana i ne nadoknadite pijući više vode, to može dovesti do suprotnog učinka – konstipacija. Voda igra ključnu ulogu u gotovo svakoj tjelesnoj funkciji i ispunjava vas tako da ste skloni jesti manje. Biti dehidrirano također može oponašati glad. Mnogo je puta naša glad zapravo samo žeđ i možete osjetiti simptome poput osjećaja slabog, jezivog i umornog. Da bismo se riješili ovih simptoma, tada zgrabimo bar za slatkiše kad nam je sve potrebno bilo piće nulte kalorijske vode.

Recite nam o svom osobnom putovanju u svijetu hrane i prehrane. Kako ste prvi put započeli?

Nikad nisam planirao biti dijetetičar. Hrana je uvijek bila važan dio mog života, jer neka od mojih najranijih sjećanja iz djetinjstva uključuju hranu – posebno kuhanje u kuhinji s mojim bakama. Od rane dobi prepoznao sam i saznao da je hrana važan način da ljude usrećim i zato što sam odrastao u obitelji punom kuhara, osjećao sam da sam suđeno da budem u industriji hrane i pića na ovaj ili onaj način.

Nakon što sam stekao “Freshman 15” na fakultetu, odlučio sam da želim saznati o vezi između hrane i zdravlja. Nakon undergrad -a prijavio sam se na prehrambeni program na NYU -u, za koji sam vjerovao da je fokusiran na hranu. Tek kad sam stigao, otkrio sam da je program temeljen na znanosti, s preduvjetama poput anatomije, fiziologije, kemije itd. Iznenadio sam se kad sam saznao da volim znanost, a ne samo da sam se držao programa, nastavio sam dalje Kako bih stekao magisterij iz studija hrane i prehrane.

Koja je vaša osobna filozofija prehrane i wellnessa?

“Vlakna i protein pri svakom obroku čine gubitak kilograma bez velike stvari.” To je ono što kažem svojim klijentima, a ono što sam pratim, pratim dijetu F-Factor. Kao i većina ljudi, i ja moram raditi na održavanju svoje težine; Biti mršav izbor je za mene. Osjećam sreću da F-faktor postoji, ne samo za moje klijente, već zato što mi pomaže da upravljam svojom težinom.

Da smo danas otvorili hladnjak, koju biljnu hranu bismo pronašli?

Moj hladnjak je uvijek opskrbljen tonovima različitih biljnih namirnica. Za voće uvijek držim bobice u kući, svježe i smrznute, jer su prepune vlakana, jabuka i krušaka, koji su izvrsni za hvatanje i uzimanje sa sobom u pokretu, te limune i limete za piće i recepte. Što se tiče povrća, povrće za ne-štarti je besplatna hrana na F-faktoru, tako da je moj hladnjak uvijek dobro opskrbljen s tim. Uvijek imam lisnato zelenilo, koje je opterećeno vlaknima i hranjivim tvarima, a mogu se koristiti za skupljanje salata, miješanja, omleta itd., I sve za izradu moje “salate u kući” (zelena salata, mrkva, luk, krastavac, rotkvica i crvene papričice). Također volim zadržati tikvice kako bi napravili zoodle u kući, a rižili smo, koje koristim za izradu pizza od karfiola i umjesto banane u svojim smoothiejima (to ih čini kremastim, a opet se smanjuju na ugljikohidrati). I vino – u kući nikad nema nedostatka vina.

bez kojih je 5 biljnih namirnica bez kojih ne možete živjeti?

bobice – počinjem gotovo svaki dan s zdjelom bobica s mojim kava/ dio mog doručka.Leafy Zeleni – Ja sam osoba salata za vrijeme ručka, a teško je imati salatu bez njih. Bran u toliko recepata kao zamjena za kruške mrvice i/ ili flourbroccoli stručne intervjue | blog View commentave Komentar

Ostavite odgovor Otkaži odgovor

Vaša adresa e -pošte neće biti objavljena. Označena su potrebna polja *

Spremi moje ime, e -poštu i web mjesto u ovom pregledniku sljedeći put kad komentiram

salata od graška s graškom s limunovim vinaigretteom

Sharon Palmer

Objavljeno 11. svibnja 2020.

Ažurirano 31. ožujka 2021

· Recept

Jeste li znali da su one divne proljetno-zelene vinove loze koje spirale vaše graška jestive jestive ? Ne samo da su jestivi, već su divno hrskavi i slatki. Dakle, ako idete s graškom, uživajte u zelenim lišćem i stabljikama – čak i cvijeće nude ukusan ukus i teksture. Tržište mojih poljoprivrednika u Ojaiju prodaje graška od graška svakog proljeća, a ja ih podignem dok su dostupni. Ako imate dovoljno sreće da raste neke vitice od graška, pokušajte ovu jednostavnu salatu od graška graška, koja slojevi graška graška s hrskavim, slatkim graškom, sjemenkama bundeve i laganim i lijepim limunovim vinaigrettom.

Salata od graška s graškama s limunovim vinaigrettom (vegan, bez glutena)

(1 glasovi, prosjek: 5,00 od 5) Učitavanje …

5 iz 1 recenzija

Autor: Dijetičar s pogonom na biljku · Recept

Jeste li znali da su one divne proljetno-zelene vinove loze koja se spirale po vašem graškama jestive? Ne samo da su jestivi, već su divno hrskavi i slatki. Dakle, ako idete s graškom, uživajte u zelenim lišćem i stabljikama – čak i cvijeće nude ukusan ukus i teksture. Tržište mojih poljoprivrednika u Ojaiju prodaje graška od graška svakog proljeća, a ja ih podignem dok su dostupni. Ako imate dovoljno sreće da raste neke vitice od graška, pokušajte ovu jednostavnu salatu od graška graška, koja slojevi graška graška s hrskavim, slatkim graškom, sjemenkama bundeve i laganim i lijepim limunovim vinaigrettom.

Salata od graška s graškama s limunovim vinaigrettom (vegan, bez glutena)

(1 glasovi, prosjek: 5,00 od 5) Učitavanje …

5 iz 1 recenzija

Autor: Dietican s pogonom na biljku

Kako možete stvoriti locavore večeru

Sharon Palmer

Objavljeno 22. svibnja 2019.

Ažurirano 27. travnja 2021.

Stvorite lokalne veze s hranom planirajući svoju stvarnu, live locavore večeru u vlastitom dvorištu.

u indijskoj ljetnoj večeri u Monrovia u Kaliforniji, goste večere, goste večere Okupite se u vrtu u dugim redovima stolova ukrašenih svijećama i lokalno uzgojenih tikvica, tikvica i maslinskih stabala. Tablice su navučene u vintage posteljini, a ne raspoloživa se na vidiku. Gosti stavljaju vlastiti tanjur za večeru na stol, doprinoseći šarenoj, eklektičnoj kolekciji koja se kreće od stakla jarko zelene depresije do finog cvjetnog vjenčanja Kine. Ukusne arome iz roštilja na drva i lonac za juhu lebde preko stola. Jedva čekam da kušam pladnje i zdjele prekrasnih salata i priloga na bočnom stolu. Koja je posebna prilika? Jednostavno je: večeras slavimo lokalnu hranu. Ne čudi se da je postajanje lokavora, definiranog kao netko tko jede u radijusu svog doma, posljednjih godina postao de Rigueur. Kuhari pozivaju imena farmi na jelovnicima, poljoprivredna tržišta cvjetaju, pa čak i kućno vrtlarstvo vraća se. Knjige poput životinje, povrća, čuda: godina života u hrani Barbare Kingsolver elokventno prikazuju život lokalne prehrane. A dokumentarni filmovi poput Food, Inc. ističu potrebu za usporavanjem prehrambenog sustava. Kao rezultat toga, ljudi sve više traže značajnu vezu s hranom, počevši od mjesta gdje se uzgaja.

Povratak lokalnoj prehrani može ponuditi mnogo nagrada. Ljudi mogu smanjiti karbonsku nogu i podržati svoju lokalnu zajednicu kupnjom hrane koja se uzgaja u blizini kuće i blagdan na ukusnoj, hranjivoj hrani prikupljenoj na vrhuncu – daleko plače od hrane koja je masovna i isporučena iz cijele zemlje.

Lokalna hrana dostupan je na tržištu poljoprivrednika.

Lokavore večere su prirodna evolucija u lokalnom pokretu hrane. Izvanredna na terenu, organizacija koja je domaćin lokalnih kulinarskih događaja, stvorila je prilično slijedeće, kako se slavni kuhari, foodies i poljoprivrednici okupljaju kako bi proslavili lokalno La Vida na finim večerama održanim širom svijeta. Osnovao Jim Denevan, izvanredni na terenu započeo je s nekoliko “Farmer večera” održanih u kafiću u Santa Cruzu u Kaliforniji, ali brzo su prerasle u nešto još bolje: večere za lokacije koje se održavaju na voćnjacima, farmama, vinogradima i rančima. Iako ovi profesionalno planirani događaji lokavora nisu ništa nevjerojatno, ljudi mogu ovu viziju donijeti u svoje dvorište stvarajući vlastiti osnovni događaj kako bi osvijetlili užitke lokalne hrane.

što me vraća na povratak u Vrt u Monroviji, smješten je samo 24 milje od uzvišenog neba u centru Los Angelesa. Planeri stranke, uključujući lokalne ljubitelje hrane i kućnog vrtlarenja, stvorili su vlastitu viziju za večeru na lokaciji, i drago mi je što su ga ubrojali među goste. Svima nam je dodijeljen zadatak: donesite jelo – oprezno i s ljubavlju pripremljenim – i uparite ga s pićem, oba dobivenih od 100 milja. Moglo bi se pomisliti da bi takav zadatak bio težak kada živite u granicama raširenog urbanog područja, zatvorenog u cement i staklo.

Pokušajte stvoriti intrigantne recepte na temelju lokalne hrane u vašoj regiji.

Ali, iznenađujuće , postoje mnoge mogućnosti, a pronalaženje ih je pola zabave. Svježe povrće kupljeno na tržištu Whole Foods, koje povoljno označava ime i lokaciju lokalnih farmi, bačeno je u prekrasnu salatu. Juha od krumpira, koja je izrađena od sastojaka s poljoprivrednih tržnica, pirjana u crockpot. Obilje rajčice kasnih ljeta napravljeno je u ukusnim umacima uranjanja za predjela. Limuni s stabala u dvorištu su se ugurali i stisnuli u limunove kolače. Brojne vinarije i pivovare unutar 100 kilometara pozvane su da poslužuju aromatična vina-od chardonnay-a do Syrah-kao i srdačna piva da se paru s jelima.

Dok smo sjedili za dugim stolovima, Uzimajući radost prijateljstva u jednoj od posljednjih toplih večeri godine, svaki je gost stajao i ponudio svoje jelo svojom pričom, opisujući detalje o odakle su sastojci, podrijetlo posebnog recepta ili stvaranje toga Ručno izrađeni pladanj. A onda je jelo preneseno niz stol da bi svaki gost mogao dijeliti, uživati i razmišljati.

Contents